Project

Vrijwilligerswerk in Tsjechië:

Verbeter de gebouwen en tuin van een gemeenschap voor mensen met en zonder beperking én organiseer activiteiten voor de bewoners

Benediktus is een plek waar mensen met een zonder beperking samenleven en -werken. Zo wil de organisatie tonen dat mensen met een beperking ook een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Daarnaast vinden er tal van culturele evenementen plaats.

Je helpt er bij het schilderen van de kamers, gaat aan de slag in de tuin (hout verzamelen, composthoop maken, bloemen planten, …) én organiseert en/of begeleidt ook activiteiten voor de bewoners.

Intussen is een wandeltocht in het prachtige nabijgelegen natuurgebied een must en is ook een citytrip naar een van de historische steden Praag of Brno een aanrader. En wie weet verrast de huisband (waarin mensen met en zonder beperking muziek maken) je wel met een optreden!

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Taakomschrijving 

Dit zal een combinatie zijn van technische en sociale taken, je zal kennismaken met het dagelijkse leven op het project. Je zal enkele activiteiten samen met de bewoners en medewerkers doen, daarnaast zijn er enkele onderhoudswerken uit te voeren. 

Voorbeelden:

 • Onderhoud van het domein
 • Bloemen planten
 • Hout zagen voor de winter
 • Constructiewerken
 • Compost maken
 • Schilderen
 • Fruit oogsten en drogen
 • Helpen bij de workshops

 

Praktisch

Verblijf:

Jullie zullen verblijven in het centrum zelf in een grote slaapzaal, er zijn matrassen aanwezig maar slaapzak neem je wel nog mee. Maaltijden worden voor jullie bereid en je eet samen met de bewoners en medewerkers.

Reisgegevens:

We gaan met het openbaar vervoer naar Tsjechië. Dat is een lange rit. Jullie overnachten nog in Praag om dan de volgende dag verder te reizen.
Van Praag neem je nog de bus verder naar Golcuv Jenikov. Daar worden jullie opgehaald door het project. De terugkeer is gelijkaardig.
Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

 • Inbegrepen
  Internationale trein en/of busrit, accommodatie en eten tijdens de werkweek, overnachting in Praag, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid). 
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
 • In schijven betalen
  Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. Tijdens de vrije momenten is een wandeltocht door de prachtige natuur daar en een citytrip naar de steden Praag of Brno een aanrader. De huisband van het project zal zeker ook een optreden geven aan de vrijwilligers.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

 • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
 • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken. Maar ook om materialen aan te kopen voor het schooltje en activiteiten te kunnen doen met de kinderen. 

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

 • Voor dit kamp zijn de gadgets voldoende, er hoeft dus geen extra geld meer ingezameld te worden.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.