Project

Vrijwilligerswerk in Tsjechië:

Verbeter de gebouwen en tuin van een gemeenschap voor mensen met en zonder beperking én organiseer activiteiten voor de bewoners

Benediktus is een plek waar mensen met een zonder beperking samenleven en -werken. Zo wil de organisatie tonen dat mensen met een beperking ook een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Daarnaast vinden er tal van culturele evenementen plaats.

Je helpt er bij het schilderen van de kamers, gaat aan de slag in de tuin (hout verzamelen, composthoop maken, bloemen planten, …) én organiseert en/of begeleidt ook activiteiten voor de bewoners.

Intussen is een wandeltocht in het prachtige nabijgelegen natuurgebied een must en is ook een citytrip naar een van de historische steden Praag of Brno een aanrader. En wie weet verrast de huisband (waarin mensen met en zonder beperking muziek maken) je wel met een optreden!

Taakomschrijving 

Dit zal een combinatie zijn van technische en sociale taken, zo worden jullie ook betrokken bij hun missie.

Praktisch

Verblijf:

Jullie zullen verblijven in het centrum zelf, er zijn matrassen aanwezig maar slaapzak neem je wel nog mee. Je zal met enkele personen een kamer delen. Er wordt ook gevraagd om te helpen bij het bereiden van de maaltijden.

Reisgegevens:

We gaan met het openbaar vervoer naar Tsjechië. Dat is een lange rit. 
We gaan met de trein van Brussel naar Praag. Van Praag neem je nog de bus verder naar Golcuv Jenikov. Daar worden jullie opgehaald door het project. De terugkeer is gelijkaardig.

Prijs

 • Inbegrepen
  Internationale trein en/of busrit, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid). 
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. Tijdens de vrije momenten is een wandeltocht door de prachtige natuur daar en een citytrip naar de steden Praag of Brno een aanrader. De huisband van het project zal zeker ook een optreden geven aan de vrijwilligers.

Mee te nemen

 • slaapzak
 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.