Project

Vrijwilligerswerk in Tsjechië:

Renovatie van een zorgboerderij voor kansarme kinderen

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In samenwerking met Internationale Bouworde steunen we deze zomer voor het derde jaar de vzw Bonanza in het Oosten van Tsjechië. Daar richt de vzw zich vooral op kansarme kinderen en hun families. Naast diverse ontmoetingscentra runt Bonanza ook een zorgboerderij waar er sport- en culturele activiteiten, maar ook zomerkampen georganiseerd worden voor kansarme kinderen en jongeren (tussen 8 en 26 jaar oud).

Na enkele succesvolle kampen, zetten we de renovatie aan de paardenboerderij voort. Samen met internationale vrijwilligers ga je technisch aan de slag. De specifieke taken (afbreken, opruimen, schuren, verven, metsen, …) variëren met de noden van het moment.

Tijdens de vrije dagen verken je de ongerepte regio, ga je paardrijden, … Ook een bezoek aan hoofdstad Praag, een van de mooiste steden van Europa, is een aanrader!

Verblijf:

Jullie verblijven op het centrum zelf. Aparte kamers voor jongens en meisjes. Jullie helpen mee met de avondmaaltijd (lunch en ontbijt verzorgt het project). Vegetarische maaltijden zijn mogelijk.

Praktisch

Reisgegevens:

Met de bus tot Praag, dan met openbaar vervoer tot het project (openbaar vervoer zit niet in de prijs).

Prijs

  • Inbegrepen

busrit heen en terug naar Praag, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van busstation van Praag naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.