Project

Vrijwilligerswerk in een hondenasiel in Spanje:

Verzorg de dieren in dit opvangcentrum en help bij technische klusjes

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In Spanje worden honden en katten nog erg vaak achtergelaten. In het opvangcentrum APAPA worden dan ook dagelijks een 100-tal honden en zo’n 40 katten verzorgd. Ze verblijven er totdat ze een nieuwe thuis vinden.

Help het project de dieren te verzorgen (voederen, hokken schoonmaken, …), assisteer de dierenarts, speel en ga wandelen met honden. Een project voor rasechte dierenliefhebbers!

Je leeft en werkt tussen de dieren.

Extra info project: 

APAPA staat voor: Asociacion Protectora de Animales y Plantas de Ayamonte. Dit is de officiële naam van het honden- en kattenopvangcentrum in het meest zuidwestelijke puntje van Spanje, Ayamonte. 
De dieren die binnenkomen bij APAPA krijgen medische verzorging, ze worden gevaccineerd en worden zo snel mogelijk gecastreerd of gesteriliseerd om zo extra voortplanting te voorkomen. Het is altijd de bedoeling dat elk dier vroeg of laat een adoptiegezin vindt. Bijna elke dinsdag komt de dierenarts langs om nieuw binnengebrachte dieren te verzorgen of zieke dieren op te volgen. Het asiel probeert het verblijf voor de dieren zo aangenaam mogelijk te maken: De honden worden iedere dag uit hun hokken gelaten, ze krijgen dan tijd en ruimte om te spelen. 
De dieren krijgen goed te eten en wonen samen in de buitenlucht. Er wordt ook geprobeerd om nooit meer dan 2 à 3 honden samen in 1 hok te zetten. De hokken zijn relatief ruim. De dierenverblijven worden elke voormiddag schoongemaakt. 
De katten zijn vrij om hun slaapvertrek te verlaten en los te lopen in het omliggende terrein (dat uiteraard wel omheind en met draad overtrokken is).

Vrijwilligerswerk in een hondenasiel:

Er zijn meer dan voldoende taken voor jullie om te doen: Meehelpen met de verzorging van de dieren (voederen, hokken schoonmaken, …),  assisteren bij het werk van de dierenarts (wie wil mag mee assisteren bij de operaties), maar vooral: veel bezig zijn met de dieren, aandacht geven/spelen, want hiervoor is soms weinig tijd.

Praktisch

Verblijf:

Het is heel belangrijk dat jullie zich ervan bewust zijn dat je letterlijk tussen de honden en katten zult leven! Jullie verblijven in het centrum zelf, hou er rekening mee dat dit heel basic is. Een slaapzak moet je wel nog meenemen.

Reisgegevens:

Een vlucht op Faro of Sevilla, dan met openbaar vervoer naar het project.. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief
Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends.

Weetjes

  • Wat moet je meenemen: slaapzak,  een zaklamp, werkkledij ( ! stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen ! ), toiletgerief / persoonlijke medicatie. In het huisje zelf is er geen airco, indien je het 's nachts iets frisser wilt hebben, kan je steeds buiten in een zelfmeegenomen tent slapen.
  • Verwachting van het asiel: het is belangrijk dat onze vrijwilligers Engels spreken en verstaan. Anders wordt het zeer moeilijk om met de verschillende verzorgers te kunnen communiceren. Een pluspunt is als er nog iemand Spaans kan.
  • Vrijwilligers die vies of bang zijn van honden of katten kunnen hier niets komen doen!!
  • De dieren in het asiel zijn zeer mensvriendelijk. Dieren die binnenkomen en agressief zijn naar mensen of andere dieren toe, kunnen helaas niet in het asiel blijven.
  • Een vrijwilliger van 2012 heeft zelf 1 hond geadopteerd.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.