Project

Vrijwilligerswerk in Slovenië

Zet jouw talenten in voor een eco-gemeenschap in het Sloveense Istrië

Sunny Hill, in het landelijke Istrië, is een plek waar ecologie en duurzaam samenleven centraal staan. Er worden ook diverse evenementen en workshops georganiseerd voor wie meer wil weten over deze thema’s.

Op het domein, gelegen in een glooiend landschap, zet je echt jouw talenten in waar nodig. Kies ervoor om te helpen bij de renovatie van het domein, je in te zetten voor de plaatselijke gemeenschap en/of aan de slag te gaan in de tuin (moestuin, hout sprokkelen, dieren verzorgen, …)

Tijdens vrije momenten ontdek je de omliggende heuvels en valleien, bezoek je een van de vele charmante Sloveense kuststadjes of trek je even de grens over naar Kroatië of Italië.

Een gevarieerd project midden in de natuur!

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Praktisch

Verblijf

Slapen kan je doen binnen, in twee slaapkamers, of je kan kiezen om buiten in tentjes te slapen. Slaapzak en matje neem je zelf mee. Er zijn composttoiletten en het water van de keuken en de badkamer, hergebruiken ze voor de tuin - dus enkel biologisch afbreekbare zeep gebruiken. De maaltijden zijn vegetarisch en je wordt gevraagd om te helpen bij de bereiding ervan.

Reisgegevens

Je vliegt naar Slovenië (Ljubljana), de eerste nacht verblijf je in deze hoofdstad. De volgende dag vertrek je naar het project. Het project eindigt op 13 augustus, waardoor jullie nog twee extra vrije dagen (om zelf in te vullen). Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

  • Inbegrepen Vlucht heen en terug, overnachting in Ljubljana (eerste nacht), accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid) 
  • Niet inbegrepen Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen (ook de laatste twee dagen), maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Ljubljana, plaatselijke vervoerskosten (in Slovenië), persoonlijke medicatie en inentingen
  • Sociaal tarief Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. Tijdens de vrije momenten is een wandeltocht door de prachtige natuur (bij het project of richting Bled) en een citytrip naar Ljublijana een aanrader

Mee te nemen

  • slaapzak, matje 
  • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen, veiligheidsbril)
  • zaklamp / regenjas
  • toiletgerief / persoonlijke medicatie

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.