Project

Vrijwilligerswerk in Slovenië

Zet jouw talenten in voor een eco-gemeenschap in het Sloveense Istrië

Sunny Hill, in het landelijke Istrië, is een plek waar ecologie en duurzaam samenleven centraal staan. Er worden ook diverse evenementen en workshops georganiseerd voor wie meer wil weten over deze thema’s.

Op het domein, gelegen in een glooiend landschap, zet je echt jouw talenten in waar nodig. Kies ervoor om te helpen bij de renovatie van het domein, je in te zetten voor de plaatselijke gemeenschap en/of aan de slag te gaan in de tuin (moestuin, hout sprokkelen, dieren verzorgen, …)

Tijdens vrije momenten ontdek je de omliggende heuvels en valleien, bezoek je een van de vele charmante Sloveense kuststadjes of trek je even de grens over naar Kroatië of Italië.

Een gevarieerd project midden in de natuur!

Praktisch

Verblijf

Slapen kan je doen binnen, in twee slaapkamers, of je kan kiezen om buiten in tentjes te slapen. Slaapzak en matje neem je zelf mee. Er zijn composttoiletten en het water van de keuken en de badkamer, hergebruiken ze voor de tuin - dus enkel biologisch afbreekbare zeep gebruiken. De maaltijden zijn vegetarisch en je wordt gevraagd om te helpen bij de bereiding ervan.

Reisgegevens

Je reist per openbaar vervoer naar Slovenië. Dat is een lange rit, daarom splitsen we die telkens op in twee.  
Tijdens de heenreis reis je eerst met de bus van Brussel tot Milaan. Je blijft (ongeveer) 24 uur in Milaan. Zo is er tijd om deze mooie stad te ontdekken.  De volgende dag reis je per bus verder naar Koper (dicht van het project).  
De terugkeer is gelijkaardig maar er is er een tussenstop voorzien in een Duitse stad (München of Frankfurt) en krijg je de mogelijkheid om de sfeer van een van deze steden op te snuiven.

Prijs

 • Inbegrepen
  Internationale trein en busrit, overnachting in Milaan of Frankfurt, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid) 

 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in milaan en Frankfurt, plaatselijke vervoerskosten (in Slovenië), persoonlijke medicatie en inentingen

 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. Tijdens de vrije momenten is een wandeltocht door de prachtige natuur (bij het project of richting Bled) en een citytrip naar Ljublijana een aanrader

Mee te nemen

 • slaapzak, matje 
 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen, veiligheidsbril)
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.