Project

Vrijwilligerswerk in Slovakije

 

Trek jij er samen met mensen met een beperking met de rolstoel op uit?

In Presov, een historisch stadje in het noordoosten van Slovakije is een zorgcentrum voor mensen met een beperking. Aanvankelijk werd het opgestart door ouders van kinderen met een beperking, zodat ze met de juiste zorg en geschikte activiteiten konden worden opgevangen. Daar kwam een aantal jaren later een afdeling voor senioren met behoefte aan zorg bij. De senioren blijven slapen in het centrum, terwijl de kinderen en jongeren er ‘s morgens aankomen en ’s avonds terug vertrekken.

Groepen vrijwilligers zijn hier van harte welkom! Meestal is er een groot tekort aan handen om met alle rolstoelen naar buiten te gaan. Als er vrijwilligers zijn, dan kan dat wel!

Intussen verken je de stad en de regio en leer je de internationale vrijwilligers beter kennen.

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Vrijwilligerswerk

Als er vrijwilligers zijn, kunnen er meer mensen mee naar buiten. Dit is dan ook het hoofddoel tijdens de vrijwilligersweek: erop uit! Dit kan voor een activiteit op het eigen terrein zijn of een uitstapje wat verder weg. Het klinkt simpel, maar is van grote waarde voor de mensen.

Daarnaast doet ook de klusjesman soms een (mid)dagje een beroep op de inzet van de vrijwilligers, bijvoorbeeld voor sjouwwerk of een opruimactie.

Je gaat hier trouwens samen met internationale vrijwilligers aan de slag. 

 

Praktisch

Verblijf

Er wordt een ruimte vrijgemaakt voor de groep, die als slaapzaal kan dienen. Het project zorgt voor matrassen of bedden. Je zal wel nog je slaapzak moeten meenemen.

De warme lunch (hoofdmaaltijd) wordt verzorgd, ontbijt en avondeten regel je met je eigen groep. Er is een supermarkt in de buurt voor de boodschappen. Je krijgt een basisbudget hiervoor mee.

Omdat je met een delicate doelgroep werkt, vraagt het project enkel deelnemers die volledig gevaccineerd zijn.

Reisgegevens

Je vliegt naar Slowakije (Bratislava of Kosice), daarna ga je met het openbaar vervoer richting project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

 • Inbegrepen
  Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
 • In schijven betalen
  Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. Een bezoek aan de steden Bratislava of Kosice is zeker de moeite waard, of geniet van de prachtige natuur van het Tatra-gebergte.

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

 

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.