Project

Vrijwilligerswerk in Roemenië:

Hier werk je samen met kansarme jongeren aan een oude boerderij

Stichting Timulazu is een organisatie die kansarme jongeren in Roemenië een betere toekomst wil bieden. Via ‘ervarend leren’ op de terreinen van de organisatie (met camping en kinderboerderij) verwerven ze de nodige vaardigheden om zelfstandig te functioneren.  Ga samen met deze jongeren (tussen 18 en 26 jaar oud) aan de slag! Zowel technisch werk aan de oude boerderij als tuinwerk zijn hier mogelijk.  Een citytrip naar Cluj behoort tijdens de vrije dagen tot de mogelijkheden.

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Taakomschrijving

Het project is gesitueerd op een groot stuk grond met een oude boerderij uit de communistische tijd. Er is veel werk te doen, bijvoorbeeld:

  • Schilderen, betegelen, timmeren bij de gastenappartementen
  • Tuinieren
  • Herstel kamers (timmerwerk, sanitair, elektriciteit).
  • Bouw gebouwen op de kinderboerderij
  • Buitenwerk: uitzetten van wandel- en fietsroutes.
  • Het schilderen van de buitenkant van gebouwen

Praktisch

Verblijf

Tijdens het kamp verblijven vrijwilligers op het domein van Timulazu. De accommodatie kan variëren van een (grote) tent tot een appartement of beide, met veranderende accommodatie tijdens het project. Dit is afhankelijk van de boekingen van het appartement (en) door toeristen. 
Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze flexibel zijn over de exacte accommodatie, wetende dat ze altijd over een goed matras en bedlinnen kunnen beschikken. 
Op werkdagen wordt een warme lunch klaargemaakt voor de vrijwilligers. Ontbijt en diner moeten door de vrijwilligers zelf worden bereid, evenals alle maaltijden in het weekend. Er is een keuken beschikbaar. Boodschappen doen zal in overleg met de projectcoördinator worden gedaan.

Reisgegevens

Je vliegt naar Cluj, daar blijf je 1 nachtje overnachten, waarop je de volgende dag met de bus richting project gaat. De terugkeer is gelijkaardig. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

  • Inbegrepen: Vlucht heen en terug, overnachting in Cluj (aankomst en vertrek), accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Cluj, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.