Project

Vrijwilligerswerk in Roemenië:

Hier werk je samen met kansarme jongeren aan een oude boerderij

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Stichting Timulazu is een organisatie die kansarme jongeren in Roemenië een betere toekomst wil bieden. Via ‘ervarend leren’ op de terreinen van de organisatie (met camping en kinderboerderij) verwerven ze de nodige vaardigheden om zelfstandig te functioneren.  Ga samen met deze jongeren (tussen 18 en 26 jaar oud) aan de slag! Zowel technisch werk aan de oude boerderij als tuinwerk zijn hier mogelijk.  Een citytrip naar Cluj behoort tijdens de vrije dagen tot de mogelijkheden.

Verblijf:

Tijdens het kamp verblijven vrijwilligers op het domein van Timulazu. De accommodatie kan variëren van een (grote) tent tot een appartement of beide, met veranderende accommodatie tijdens het project. Dit is afhankelijk van de boekingen van het appartement (en) door toeristen. 
Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze flexibel zijn over de exacte accommodatie, wetende dat ze altijd over een goed matras en bedlinnen kunnen beschikken. 
Op werkdagen wordt een warme lunch klaargemaakt voor de vrijwilligers. Ontbijt en diner moeten door de vrijwilligers zelf worden bereid, evenals alle maaltijden in het weekend. Er is een keuken beschikbaar. Boodschappen doen zal in overleg met de projectcoördinator worden gedaan.

Praktisch

Reisgegevens:

Vlucht naar Roemenië, dan met openbaar vervoer tot het project (openbaar vervoer zit niet in de prijs).

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.