Project

Vrijwilligerswerk in Portugal

Allerlei werk in een eco-boerderij

De ngo Quinta das Relvas werkt vooral rond duurzaamheid en kunst. Ze ontwikkelen tal van niet-formele onderwijsactiviteiten (vb workshops, uitwisselingen, conferenties, trainingen voor een lokaal, nationaal of internationaal publiek) vooral gericht aan jongeren.

Het domein situeert zich op een eco-boerderij, gelegen in het dorp Branca. Ze werken heel nauw samen met de lokale gemeenschap en de dorpsbewoners.

De boerderij heeft een rijk natuurlijk en historisch erfgoed waar verschillende soorten flora en fauna leven, ze zien zichzelf meer een co-work in het bos dan een rasechte boerderij. Op de boerderij zijn er tal van dieren en is er een groot stuk grond aan.

Tijdens de vrije momenten ontdek je het mooie Porto en Aveiro!

Vrijwilligerswerk

Wij gaan er vooral helpen met het onderhoud van het land, voederen en verzorgen van de dieren en eventuele kleine renovatietaken aan de boerderij.

Praktisch

Verblijf 

Jullie verblijven op 2 km van het domein, in een appartement die eigendom is van de ngo. Jullie zullen zelf de maaltijden bereiden.

Reisgegevens

Een vlucht naar Porto, daarna met het openbaar vervoer richting project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Een vlucht heen en terug naar Portugal, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), vrije tijd, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

  • In schijven betalen

Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig voor dit kamp.