Project

Vrijwilligerswerk in een hondenasiel in Portugal:

Help bij de verzorging van honden in een asiel en knap er klusjes op

In het kuststadje Sesimbra, Portugal, ligt het hondenasiel Bianca. Het asiel vangt permanent zo’n 300 weeshonden op. Door de honden te verzorgen en te trainen probeert Bianca zo snel mogelijk een nieuw baasje voor hen te vinden. De honden staan te wachten om met je te spelen en te wandelen!

Taakomschrijving 

Je helpt op dit project bij de dagdagelijkse verzorging van de dieren (eten geven, wassen, hokken schoonmaken, …), je gaat wandelen met de honden en knapt kleine technische klusjes op (hokken vernieuwen, omheining herstellen, …). Als dierenvriend geef je de dieren echter vooral de aandacht die ze verdienen. 

Praktisch

Verblijf

Jullie zullen verblijven in een huis, dagelijks worden jullie opgehaald en gebracht naar het project. Het huis heeft een badkamers en enkele slaapkamers. Het ligt dicht bij een supermarkt. 
Het eten zullen jullie zelf moeten maken, je krijgt een budget mee die moet instaan voor deze kosten.

Reisgegevens

Je reist per openbaar vervoer naar Portugal. Dat is een lange rit, daarom splitsen we die telkens op in twee. 
Tijdens de heenreis reis je eerst met de bus van Brussel tot Bordeaux. Je blijft (ongeveer) 24 uur in Bordeaux. Zo is er tijd om deze mooie stad te ontdekken.  De volgende dag reis je per bus verder naar Lissabon, hier wordt je opgehaald door het project. 
De terugkeer is gelijkaardig maar er is er een tussenstop voorzien in Madrid (i.p.v. Bordeaux) en krijg je de mogelijkheid om de sfeer van ook deze stad op te snuiven.

Prijs

 • Inbegrepen
  Internationale trein en busrit, overnachting in Bordeaux en Madrid, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid), dagelijks vervoer van de slaapplaats tot het project. 
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Madrid en Bordeaux, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Mee te nemen

 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen, veiligheidsbril)
 • zaklamp
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. Tijdens de vrije momenten zijn een bezoekje aan het strand en een citytrip naar hoofdstad Lissabon een must!

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.