Project

Vrijwilligerswerk in Polen

Ga mee op uitstap met vluchtelingen en onderhoud een natuurdomein.

De vereniging Dla Ziemi (wat letterlijk ‘voor de aarde’ betekent) zet zich in het oosten van Polen, vlakbij het Kozłowiecki-landschapspark,  in voor de educatie van de dorpskinderen. Daarbij hechten ze veel belang aan het contact met de natuur. Via boseducatie, knutselen met natuurlijke materialen, helpen in de moestuin, … leren kinderen de schoonheid en rijkdom van de natuur kennen.

Daarnaast zet de vereniging zich recent ook in voor vluchtelingen in de regio. Via diverse projecten zorgen ze voor steun én trachten ze de lokale inwoners te sensibiliseren.

Ondersteun jij de vereniging deze zomer bij dit uitgebreide takenpakket?

Tijdens vrije momenten verken je dit prachtige gebied, trek je op citytrip naar de historische steden Lublin of Warschau…

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Vrijwilligerswerk

Er wachten heel wat ecologische taken in het park: opruim, hout sprokkelen, helpen in de moestuin, … maar er wordt wellicht ook gewerkt aan een houten buitenruimte dat als leslokaal kan dienen.

Daarnaast help je in een opvangcentrum voor vluchtelingen. Samen met de kinderen en jongeren die er verblijven ga je op uitstap. Zo leren zij (en jij!) Polen beter kennen.

Praktisch

Accommodatie

Je verblijft in tenten (het project beschikt zelf over een tipi en zorgt voor nog 2 extra tentjes). Ook zorgen zij voor matrassen, een slaapzak zal je wel nog moeten meenemen. Die slaapplaats bevindt zich aan het begin van hun bos (2 hectare groot) - en als je goed luistert zal je geregeld de herten horen.

De vrijwilligers helpen mee met het bereiden van de maaltijden. Alle maaltijden zijn vegetarisch (vegans zijn ook geen probleem).

Reisgegevens

We vliegen naar Lublin, daar worden jullie opgehaald door het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

 • Inbegrepen
  Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
 • In schijven betalen
  Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

 • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra. In ruil krijg je een pakket met gadgets die je kan verkopen. De 100 euro kan je zo terugverdienen.*
 • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken. Maar ook om materialen aan te kopen voor het schooltje en activiteiten te kunnen doen met de kinderen. 

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

 • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 800€ voor ogen. In die 800€ is de opbrengst van de gadgets (75 € p.p.) al inbegrepen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop de gadgets nog zo'n 350€ zouden moeten trachten inzamelen als groep of 60€pp. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

*Van deze 100 euro gaat er 75 euro rechtstreeks naar je project. De resterende 25 euro vergoedt de productiekost van de gadgets.