Project

Vrijwilligerswerk in Polen

Ga aan de slag in een natuurpark in Oost-Polen

In het Bialowieza Nationaal Park vind je het laatste oerbos van Europa. Jij helpt deze zomer bij het natuurbeheer in dit uitzonderlijke natuurgebied (UNESCO werelderfgoed).
Je onderhoudt wandelpaden, herstelt waar nodig de signalisatie, verwijdert uitheemse planten en/of controleert hoe het gesteld is met de beschermde planten- en dierensoorten.
Tussendoor zijn een gegidste wandeling in het strikt beschermde deel van het park, een bezoek aan het bisonreservaat en/of een citytrip naar Warschau mogelijk.

Een aanrader voor liefhebbers van ongerepte natuur.

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Praktisch

Verblijf

Jullie slapen in het vrijwilligershuis van het centrum, waarbij je per vier een kamer deelt. De maaltijden zal je zelf aankopen en bereiden (je krijgt een budget hiervoor mee). De aankopen doe je in een winkeltje op enkele kilometers afstand (er zijn fietsen beschikbaar).

Reisgegevens

Je reist per openbaar vervoer naar Polen. Tijdens de heenreis reis je eerst met de trein van Brussel tot Berlijn. Je blijft (ongeveer) 24 uur in Berlijn. Zo is er tijd om deze mooie stad te ontdekken.  De volgende dag reis je per bus of trein verder naar het project. De terugkeer is gelijkaardig. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

 • Inbegrepen
  Bus- of treinrit heen en terug naar Warschau, overnachting in Berlijn, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering, transport naar project.
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van Warschau tot het project), maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Berlijn, persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
 • In schijven betalen
  Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Het project kan wel enkele voorstellen doen voor de vrije tijd, je kan alvast wel blijven slapen op jullie slaapplaats.

Mee te nemen

 • slaapzak
 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • warme kleren (het is buitenwerk en het kan in de bergen nog koud zijn).
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie
 • verzekeringspapieren

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

 

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.