Project

Vrijwilligerswerk in Polen

Ga aan de slag in een natuurpark in Polen

De organisatie Benevolens is nog een relatief jonge organisatie (opgericht in 2014) en heeft als missie bescherming van de natuur en cultuur erfgoed in het natuurpark Opawskie-gebergte. Naast bescherming van de natuur en het herstellen of onderhoud van de historische gebouwen, willen ze de mensen ook meer bewust maken van het belang van de natuur. Daarom organiseren ze tal van workshops, vrijetijdsactiviteiten voor de kinderen, samenwerkingen met lokale kunstenaars, … .

Momenteel werkt de organisatie vooral aan The Artist’s House, een historisch gebouw dat ze willen omvormen tot een creatieve werkplaats.

Vrijwilligerswerk

Veel buitenwerk, opruimen in het bos, tuinieren, onderhoudswerkzaamheden in het historisch park (inclusief, maaien, wieden, verplanten, zagen, brandhout hakken, dood hout verzamelen, …). Daarnaast zullen er ook wat werk binnen als buiten zijn aan ‘the Artist’s House’.

Accommodatie

Je slaapt in het oude gebouw van de organisatie zelf, er zijn bedden aanwezig. Je moet wel een eigen slaapzak meenemen. De maaltijden zal je zelf bereiden, je krijgt een budget van het project om zaken aan te kopen.

Praktisch

Reisgegevens

Je reist per openbaar vervoer naar Polen. Tijdens de heenreis reis je eerst met de bus van Brussel tot Berlijn. Je blijft (ongeveer) 24 uur in Berlijn. Zo is er tijd om deze mooie stad te ontdekken.  De volgende dag reis je verder naar Wroclaw, waar we de bus nemen naar het project. 
Voor de terugkeer voorzien we een terugkeer over Praag, zo krijg je de mogelijkheid om ook deze mooie stad te ontdekken.

Prijs

 • Inbegrepen
  Bus- of treinrit heen en terug naar Wroclaw, overnachting in Berlijn en Praag, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering, transport naar project.
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van Wroclaw tot het project), persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

De gemeente Głuchołazy heeft tal van wandelpaden rond het Opava-gebergte (oostelijke Sudets), perfect voor wandel- en wandeltochten. Het is een prachtig, bergachtig gebied met een rijke flora en fauna, schone, gezonde lucht en veel architectonische monumenten.

Głuchołazy is een grensstad met Tsjechië, je kunt dus zowel Poolse als Tsjechische steden bezoeken.

Er is een openluchtzwembad in Głuchołazy, u kunt bowlen of snooker spelen in lokale restaurants

Mee te nemen

 • slaapzak
 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • warme kleren (het is buitenwerk en het kan in de bergen nog koud zijn).
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie
 • verzekeringspapieren

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.