Project

Vrijwilligerswerk in Polen

Ga aan de slag in een natuurpark in Oost-Polen

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In het Bialowieza Nationaal Park vind je het laatste oerbos van Europa. Jij helpt deze zomer bij natuurbeheer in dit uitzonderlijke natuurgebied (UNESCO werelderfgoed) .

Je onderhoudt wandelpaden, herstelt waar nodig de signalisatie, verwijdert uitheemse planten en/of controleert hoe het gesteld is met de beschermde planten- en dierensoorten.

Tussendoor zijn een gegidste wandeling in het strikt beschermde deel van het park, een bezoek aan het bisonreservaat en/of een citytrip naar Warschau mogelijk.

Een aanrader voor liefhebbers van ongerepte natuur.

Praktisch

Reisgegevens

Met de bus naar Warschau, dan nog richting project met het openbaar vervoer.

Prijs

  • Inbegrepen

busrit heen en terug naar Warschau, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering, transport naar project.

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van Warschau tot het project), persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Het project kan wel enkele voorstellen doen voor de vrije tijd. 

Mee te nemen

  • slaapzak
  • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
  • warme kleren (het is buitenwerk en het kan in de bergen nog koud zijn).
  • zaklamp / regenjas
  • toiletgerief / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.