Project

Vrijwilligerswerk in Polen:

De milieuvereniging Etna wil ecologisch duurzame ontwikkeling in Polen aanmoedigen en strijdt voor het behoud van de Barycz vallei, in het zuidwesten van het land, als natuurreservaat. Om het gebruik van zonne-energie te promoten bouwt de organisatie hier een nieuw hoofdkwartier. Een oud gebouw, dat vroeger door de gemeente werd gebruikt, wordt daartoe herbouwd. Daar is heel wat hulp bij nodig!

Afbraakwerken, isoleren, oude ramen herstellen, het plafond renoveren, helpen bij de installatie van zonnepanelen, … het is slechts een greep uit de mogelijke taken! 

Een topproject middenin een natuurreservaat, op een boogscheut van Europese culturele hoofdstad 2016, Wroclaw. Een aanrader ook voor wie van natuurwandelingen, kajakken, … houdt! 

Praktisch

Verblijf:

Jullie slapen in het stadje Korzensko. Slaapzak moet je wel meenemen. Wifi en wasmachines zijn aanwezig.

Reisgegevens:

Met de bus naar Polen en van het busstation (vermoedelijk Wroclaw), nog verder met het openbaar vervoer.. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Een bus heen en terug naar Polen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, ontspanning, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.