Project

Vrijwilligerswerk in Oostenrijk

Ontmoetingsruimte bouwen voor vluchtelingen en plaatselijke bewoners

"House of Hope - Refugee Aid" is een non-profitorganisatie die vluchtelingen en mensen van alle leeftijden en afkomst ondersteunt die naar Oostenrijk zijn gevlucht. Dit gebeurt met name door middel van ondersteuning, advies en integratieaanbiedingen, maar ook door de bevordering van taalvaardigheden, sociale vaardigheden en vaardigheden die relevant zijn voor de arbeidsmarkt. Voor deze zaken te bereiken, beschikken ze over een grote buurttuin. Het bijzondere aan deze buurttuin is dat buren, mensen uit de omliggende wooncomplexen en vluchtelingen samenkomen en elkaar ontmoeten.

Vrijwilligerswerk

we bouwen een gemeenschappelijke ruimte in die tuin, voorzien we deze van een zitgelegenheid, rusten we de gemeenschappelijke buitenkeuken uit met meubilair en renoveren we de speeltuin.

Praktisch

Accommodatie

Je slaapt op kamers in een pension in de buurt.  WIFI ook in de accommodatie, helaas niet op de projectsite.
Er wordt voor uw eten gezorgd.

Reisgegevens

Met de trein van Brussel naar Wenen, hier worden jullie opgehaald door het project..

Prijs

 • Inbegrepen
  trein heen en terug naar Oostenrijk, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering, transport naar project.
 • Niet inbegrepen
  Accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Het project kan wel enkele voorstellen doen voor de vrije tijd. 

Mee te nemen

 • slaapzak en matje
 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.