Project

Vrijwilligerswerk in Oostenrijk

Transformeer jij een oude molen tot informatiecentrum van een natuurorganisatie?

De Oostenrijkse vereniging voor natuurbehoud (Naturschutzbund Oberösterreich) zet zich op diverse manieren in voor de bescherming en het behoud van de natuur in de regio en werkt ook aan bewustmaking.

Help jij om ook de oude, romantische Hinterberger-molen om te toveren tot natuur-informatiecentrum? Oude gipslagen verwijderen van de buitenmuur, de binnenmuren renoveren, een vloer uitbreken maar ook de oude inscripties op de muren documenteren, … behoren hier tot je takenpakket.

Tijdens vrije momenten behoren een trektocht in Opper-Oostenrijk of een verkenning van de dorpjes en steden in de regio (Linz aan de Donau of het Duitse Passau bv.) tot de mogelijkheden.

Een aanrader voor wie van technisch werk in een historisch kader houdt!

Praktisch

Accommodatie

Je slaapt in het plaatselijk schooltje, dus je neemt een matje en een slaapzak mee. Eten bereiden jullie samen, af en toe gaan jullie ook naar het plaatselijk restaurantje.

Reisgegevens

Met de trein van Brussel naar Lienz, hier worden jullie opgehaald door het project..

Prijs

 • Inbegrepen
  trein heen en terug naar Oostenrijk, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering, transport naar project.
 • Niet inbegrepen
  Accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Het project kan wel enkele voorstellen doen voor de vrije tijd. 

Mee te nemen

 • slaapzak en matje
 • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
 • zaklamp / regenjas
 • toiletgerief / persoonlijke medicatie

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.