Project

Vrijwilligerswerk in Oostenrijk

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In Oostenrijk ondersteunen we  Naturschutzbund Oberösterreich, een organisatie die als doel heeft de bescherming, zorg en behoud van de natuur. Ze willen dit vooral bereiken door mensen bewust te maken van het belang van natuur. Daarom organiseren ze, naast heel wat natuurbehoudsprojecten, ook heel wat lezingen en excursies.

Een bijzonder project van de vereneing is de oude, romantische ‘Hinterberger-molen’. De oude molen zal nu ondermeer een informatiecentrum zijn.

Vrijwilligerswerk

verwijderen van gips (lagen van gips), vooral op de buitenmuur, maar ook op de binnenmuren en het documenteren van inscripties, draadstang door de muren trekken, verwijderen van de begane grond;

Praktisch

Accommodatie

Je slaapt in het plaatselijk schooltje, dus je neemt een matje en een slaapzak mee. Eten bereiden jullie samen, af en toe gaan jullie ook naar het plaatselijk restaurantje.

Reisgegevens

met de trein van Brussel naar Lienz, hier worden jullie opgehaald door het project..

Prijs

  • Inbegrepen

trein heen en terug naar Oostenrijk, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering, transport naar project.

  • Niet inbegrepen
Accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Het project kan wel enkele voorstellen doen voor de vrije tijd. 

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.