Project

Vrijwilligerswerk in Oekraïne

Drank- en drugsverslavingen zijn in Oekraïne een groot probleem. Verslaafden verliezen er hun werk, woonst en raken sociaal geïsoleerd. Dankzij de hulp van de regering en Caritas worden oude gebouwen hersteld en ter beschikking gesteld om de verslaafden in op te vangen en hen psychisch en fysisch te ondersteunen. Op die manier wordt hun isolement doorbroken en kunnen ze zich terug integreren. Een technisch project met een avontuurlijke bestemming. Een absolute aanrader voor de die-hard Bouworde-fan.

Taakomschrijving

Pleisteren, schilderen, sloopwerk, ...

Praktisch

Verblijf:

In het centrum "Ons Huis" in het Drohobytsj district, in het Rykhtychi dorp, maaltijden bereid door het project (vegetarische maaltijden zijn mogelijk), wasmachine en internet beschikbaar

Reisgegevens:

Met vliegtuig naar Kiev of L'vov, in L'vov word je opgehaald door het project.  De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Een vlucht heen en terug naar Oekraïne, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, ontspanning, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.