Project

Vrijwilligerswerk in Litouwen:

Help je mee de woonkamers voor de mensen met een beperking verbeteren?


In Kretinga steun je een dagcentrum voor mensen met een mentale beperking. 6 volwassenen wonen er permanent en een 12-tal externen nemen er deel aan de dagactiviteiten.

Vorige vrijwilligers hebben vooral buiten gewerkt, dit jaar is er binnen heel wat werk te doen. De woonkamers voor de mensen met beperking die er verblijven, hebben dringend een opknapwerk nodig, wij gaan ze daarbij helpen. Daarnaast gaan we enkele verbeterwerken uitvoeren in de kelder.

Stroop je mouwen op en ga technisch aan de slag!

Een natuurwandeling in het nabijgelegen nationale park en een duik in de Oostzee, … zijn hier een must!

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Praktisch

Verblijf

Je verblijft in het centrum zelf. Maaltijden worden bereid voor jullie (vegetarische maaltijden zijn zeker mogelijk). Een slaapzak moet je nog meenemen.

Reisgegevens

We vliegen naar Vilnius. Vandaar neem je de bus naar Klaipeda waar je opgehaald wordt door het project. Bij het terugkeren zorgen we dat je nog een volledige dag in Vilnius kan blijven, om zo deze mooie stad te verkennen. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

 • Inbegrepen
  Vlucht heen en terug, 2 overnachtingen in Vilnius, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte 
 • In schijven betalen
  Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

 

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.