Project

Vrijwilligerswerk in Litouwen:

Maak jij de groentetuin van dit centrum voor mensen met een beperking rolstoelvriendelijk en zorg je voor een graffitikunstwerk?


In Kretinga steun je een dagcentrum voor mensen met een mentale beperking. 6 volwassenen wonen er permanent en een 12-tal externen nemen er deel aan de dagactiviteiten.

Vorige vrijwilligers gaven de buitenruimtes al een opfrisbeurt. Er is echter nog heel wat werk om de tuin toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Ze willen de bewoners de mogelijkheid geven om zelf te tuinieren, daarvoor moeten we de tuin verhogen (verhoogde bedden maken). Daarnaast willen ze een enorme muurschildering maken (schilderen of graffiti).

Stroop je mouwen op en ga technisch aan de slag!

Een natuurwandeling in het nabijgelegen nationale park en een duik in de Oostzee, … zijn hier een must!

Praktisch

Verblijf

Je verblijft in het centrum zelf. Maaltijden worden bereid voor jullie (vegetarische maaltijden zijn zeker mogelijk). Een slaapzak moet je nog meenemen.

Reisgegevens

Je reist per openbaar vervoer naar Litouwen. Tijdens de heenreis reis je eerst met de bus van Brussel tot Warschau. Je blijft (ongeveer) 24 uur in Warschau. Zo is er tijd om deze mooie stad te ontdekken.  De volgende dag reis je per bus verder naar Vilnius. 

De terugkeer is gelijkaardig maar er is er een tussenstop voorzien in Dresden (i.p.v. Warschau) en krijg je de mogelijkheid om de sfeer van ook deze stad op te snuiven.

Prijs

  • Inbegrepen
    Internationale trein en busrit, overnachting in Warschau en Dresden, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen
    Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Warschau/Dresden, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief
    Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte 

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.