Project

Vrijwilligerswerk in Litouwen:

Maak de tuin van dit centrum voor mensen met een beperking rolstoelvriendelijk

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In Kretinga steun je een dagcentrum voor mensen met een mentale beperking. 6 volwassenen wonen er permanent en een 12-tal externen nemen er deel aan de activiteiten.

Vorige vrijwilligers gaven de buitenruimtes al een opfrisbeurt. Er is echter nog heel wat werk om de tuin toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Stroop je mouwen op en ga technisch aan de slag!

Een natuurwandeling in het nabijgelegen nationale park en een duik in de Oostzee, … zijn hier een must!

Verblijf

Je verblijft in het centrum zelf. Maaltijden worden bereid voor jullie (vegetarische maaltijden zijn zeker mogelijk). Een slaapzak moet je nog meenemen.

Praktisch

Reisgegevens

Een vlucht op Klaipeda of Vilnius, dan met openbaar vervoer naar het project.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte 

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.