Project

Vrijwilligerswerk in Litouwen:

In Kretinga steun je een dagcentrum voor mensen met een mentale beperking. 6 volwassenen wonen er permanent en een 12-tal externen nemen er deel aan de activiteiten.
De buitenruimtes zijn er aan renovatie toe. Samen met internationale vrijwilligers ga je technisch aan de slag en transformeer je de ruimte tot een plek waar de bewoners graag vertoeven.
Een natuurwandeling in het nabijgelegen nationale park en een duik in de Oostzee, … zijn hier een must!

Verblijf

Je verblijft in het centrum zelf. Maaltijden worden bereid voor jullie (vegetarische maaltijden zijn zeker mogelijk). Een slaapzak moet je nog meenemen.

Praktisch

Reisgegevens

Een vlucht op Klaipeda of Vilnius, dan met openbaar vervoer naar het project.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

 

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.