Project

Vrijwilligerswerk in Kroatië

Klaar voor een inleefweek met technische taken op een ecodomein?

Back to nature! Laat je onderdompelen in de natuur van het ecodomein EIA vlak bij het dorpje Bale. De vriendelijke eigenaar Igor staat klaar om samen met je leeftijdsgenoten de prachtige natuurlijke rijkdom te ontdekken en beschermen. Beleef het gemeenschapsleven in de natuur: het bos onderhouden, samen koken, een kampvuur bouwen en slapen tussen de bomen.

Iedereen draagt hier zijn steentje bij om aan alle basisbehoeften te voldoen. Zo koken jullie ’s avonds samen in een primitieve keuken, gaan jullie om beurten water halen, verzamelen jullie hout om vuur te maken,...

Wederzijds respect, leven op het ritme van de natuur en terug naar de essentie (no stress, zen) vormen hier de basisprincipes en maken van dit kamp een echte inleefervaring.

Taakomschrijving

Er zijn veel verschillende taken mogelijk: het bos onderhouden, een pad aanleggen, schilderwerken,... Ook vrijwilligers die willen bouwen blijven niet op hun honger zitten: een shelter uit leem optrekken, een nieuw eco-toilet bouwen, ... Igor staat open voor nieuwe ideeën, dus ook jouw eigen voorstellen zijn welkom!

Vrije tijd

Je hebt na je werk in de namiddag vaak vrije tijd waarin jullie inkopen doen & koken, uitrusten, (gezelschaps)spelletjes spelen, naar het strand gaan ... Jullie eindigen de reis met een citytrip in het authentieke kuststadje Pula!

Praktisch

Programma

In de voormiddag werk je, ’s middags hou je siësta en doe je inkopen voor het avondmaal. ’s Avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend trek je eropuit en ontdek je het land.

Verblijf

Je verblijft op het domein in tentjes, in sobere omstandigheden en met respect voor de natuur. Je zorgt zelf voor je tent (af te spreken met je groepsgenoten), matje en slaapzak.

Maaltijden

Jullie bereiden zelf de maaltijden. Bouworde voorziet een budget.

Reisgegevens

Jullie reizen met het vliegtuig naar Kroatië en nemen een het openbaar vervoer of een taxi tot op het project.

Reisdocumenten

Voor Kroatië volstaat je Belgische ID-kaart.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis B, tekenencefalitis, ...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO-kit, eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd, ...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, ... . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Barbara.

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Meer info? Stuur een mailtje naar Barbara.

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen in te zamelen.