Project

Vrijwilligerswerk in Kroatië:

Zet je in voor de verzorging en animatie van kinderen met een beperking

In het voormalige Joegoslavië ontkende men het bestaan van mensen met een beperking. Daarom bouwde Caritas Zagreb verschillende centra waar deze mensen worden opgevangen. Een van deze centra staat in het plaatsje Brezovica, op een boogscheut van de hoofdstad Zagreb. In dit tehuis worden rond de 50 meervoudig gehandicapte kinderen tussen 2 en 18 jaar opgevangen en verzorgd. De kinderen krijgen zo een veilige plek om op te groeien en de kans om hun mogelijkheden en zelfstandigheid te vergroten. De meeste kinderen gaan het hele jaar naar school, maar tijdens de vakantie is er niet veel te doen. Sommige kinderen brengen hun vakantie door bij familie, maar de meeste kinderen blijven tijdens de lange zomer in het centrum.

Als vrijwilliger verlicht je de zeer intensieve taak van de lokale staf door mee te helpen bij de verzorging van de kinderen, eten geven en het organiseren van creatieve en ontspannende activiteiten. Je bezorgt de kinderen een fijne tijd vol nieuwe prikkels en ervaringen! 
Het intensieve werk valt niet te onderschatten, maar draagt bij aan een erg mooi en waardevol project!

OPGELET: door de delicate doelgroep kunnen ze enkel vrijwilligers ontvangen die al volledig gevaccineerd zijn.

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Taakomschrijving

De vrijwilligers helpen met dagdagelijkse taken, zoals het verzorgen van de kinderen, het eten geven, … . Daarnaast organiseren de vrijwilligers ook verschillende activiteiten voor de kinderen. 
Let op, het werk kan zwaar zijn.

Praktisch

Verblijf

De vrijwilligers overnachten in de instelling zelf (in een eigen huisje). Er zijn bedden en lakens aanwezig. Maaltijden worden bereid door het personeel, maar iedere hulp hierbij is zeker welkom. In de instelling is het gebruik van drugs en alcohol verboden, gelieve hier rekening mee te houden.

Reisgegevens

Je gaat met het openbaar vervoer naar Kroatië. Van Brussel neem je de trein naar Wenen, je blijft 24 uur in deze prachtige stad en reist dan verder met de bus. De terugkeer is gelijkaardig. . De overnachtingen in Wenen zitten ook in de reis. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

 • Inbegrepen
  Internationale trein en busrit, overnachtingen in Wenen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
 • Niet inbegrepen
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Wenen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief 
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
 • In schijven betalen 
  Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. De Plitivice-meren is een echte aanrader, net zoals een bezoekje aan Zagreb. Daarnaast kan je er zwemmen, kajakken, ... .

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.