Project

Vrijwilligerswerk in Kroatië

Help jij dit bergachtige natuurgebied beschermen?

Zumberak & Samobor nationaal natuurpark is een heuvelachtig en bergachtig gebied met een totale oppervlakte van 34.235 hectare vlakbij hoofdstad Zagreb, aan de Sloveense grens. De steile hellingen zijn begroeid met bos, op de piekplateaus en glooiende hellingen vind je rijke bloemenweiden, weilanden, wijngaarden, boomgaarden en tal van pittoreske landelijke dorpjes.

Help jij bij de bescherming en onderhoud van dit natuurgebied? Bosonderhoud, vijvers schoonmaken, graslanden maaien, herstellen van traditionele stenen muurtjes en andere algemene onderhoudswerken zijn hier mogelijke taken.

Intussen verken je dit prachtige gebied via de vele wandel- of fietspaden, trek je op citytrip naar Zagreb, ga je op daguitstap naar de Plitvice meren, de kust, … 

Opgelet, de kans is groot dat dit ondersteund zal worden door een Europees subsidieprogramma, indien zo, zal dit kamp zo goed als kosteloos zijn (waarbij Bouworde wel een waarborg zal vragen die teruggestort zal worden na deelname). Zekerheid hierover volgt in de maand december.

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou? Inschrijven kan vanaf 27/11 via de aanmeldknop bij dit kamp.

Praktisch

Verblijf

Je slaapt in het nieuwe centrum van het nationaal park, met meer dan voldoende matrassen. Je neemt wel een slaapzak mee. Jullie krijgen de ingrediënten van het project en je zal in groep de maaltijden bereiden..

Reisgegevens

Je vliegt naar Kroatië (Zagreb), de eerste nacht verblijf je in deze hoofdstad. De volgende dag vertrek je naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Prijs

Deze prijs is zo laag, omdat dit kamp kan rekenen op een Europees subsidiefonds, maar er zal wel nog een extra waarborg bijgeteld worden van 250€. Na je kamp kan je dit terugkrijgen, indien je moet annuleren met een ongeldige reden, ben je de waarborg kwijt.

  • Inbegrepen Vlucht heen en terug, overnachting in Zagreb (eerste nacht), accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid) 
  • Niet inbegrepen Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen (ook de laatste twee dagen), maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Zagreb, plaatselijke vervoerskosten (in Slovenië), persoonlijke medicatie en inentingen
  • Sociaal tarief Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. Tijdens de vrije momenten is een wandeltocht door de prachtige natuur en een citytrip naar Ljublijana of Zagreb een aanrader.

Mee te nemen

  • slaapzak
  • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen, veiligheidsbril)
  • zaklamp / regenjas
  • toiletgerief / persoonlijke medicatie

Corona

Bouworde doet er alles aan om jouw vrijwilligersreis veilig en gezond te laten verlopen. Lees er alles over in ons Bouworde & corona-dossier.

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig