Project

Vrijwilligerswerk in Kroatië

Klaar voor een inleefweek met technische taken op een ecodomein?

Back to nature! Laat je onderdompelen in de natuur van het ecodomein te Bale, Istrië. De vriendelijke eigenaar Igor staat klaar om samen met je leeftijdsgenoten de prachtige natuurlijke rijkdom te ontdekken en beschermen. Beleef het gemeenschapsleven in de natuur: het bos onderhouden, samen koken, een kampvuur bouwen en slapen tussen de bomen.

Iedereen draagt hier zijn steentje bij om aan alle basisbehoeften te voldoen. Zo koken jullie ’s avonds samen in een primitieve keuken, gaan jullie om beurten water halen, verzamelen jullie hout om vuur te maken,...

Wederzijds respect, leven op het ritme van de natuur en terug naar de essentie (no stress, zen) vormen hier de basisprincipes en maken van dit kamp een echte inleefervaring.

Taakomschrijving
Er zijn veel verschillende taken mogelijk: het bos onderhouden, een pad aanleggen, schilderwerken,... Ook vrijwilligers die willen bouwen blijven niet op hun honger zitten: een shelter uit leem optrekken, een nieuw eco-toilet bouwen, ... Heb je zelf een voorstel dan is dit altijd bespreekbaar, Igor staat open voor nieuwe ideeën!

Vrije tijd
Je hebt na je werk in de namiddag vaak vrije tijd waarin je eigen creatieve projectjes kan uitwerken, even kan rusten, samen een gezelschapsspel spelen, naar het strand gaan ... Jullie eindigen de reis met een citytrip in de hoofdstad Zagreb!

Foto's: Luna Vandevelde, Hanne Maenhout,...

Filmpje: Davey Van Rode

Praktisch

Programma: In de voormiddag werk je, ’s middags hou je siësta en doe je inkopen voor het avondmaal. ’s Avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend trek je eropuit en ontdek je het land.

Verblijf: Je verblijft op het domein in tentjes, met respect voor de natuur. Je zorgt zelf voor je tent, matje en slaapzak.

Maaltijden: Jullie bereiden zelf de maaltijden. Bouworde voorziet een budget.

Reisgegevens: Jullie reizen met het openbaar vervoer naar Kroatië. Na een treinrit tot Frankfurt, nemen jullie de Flixbus tot Zagreb. Jullie overnachten hier en hebben tijd om de stad te bezoeken. De volgende dag bereiken jullie het project met de bus. Voor de terugreis boeken we twee overnachtingen in Zagreb, tijd genoeg dus om met je groepsgenoten de stad te ontdekken! Opgelet: de reistijd is lang, dus wees hier op voorbereid!

Reisdocumenten: Voor Kroatië volstaat je Belgische ID-kaart.

Reisgeneeskunde: Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis B, Europese tekenencefalitis,...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO, eventuele medicatie breng je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs: Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vervoer, vrije tijd,...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs, extra drankjes, … . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken. Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier.

Meer info? Stuur een mailtje naar barbara.

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen in te zamelen.