Project

Vrijwilligerswerk in Kroatië

In dit buurtcentrum wachten technische en sociale taken

In Gvozd, een kleine gemeente nabij de grens met Bosnië-Herzegovina werd tijdens de oorlog veel vernield. Er leven zowel Serven als Kroaten, maar de onderlinge communicatie verloopt nog steeds stroef. Suncokret (zonnebloem) wil als non-profitorganisatie een antwoord bieden op het ontbreken van een gemeenschapsgevoel.

De organisatie richt zich vooral op kinderen en jongeren. Ze zorgen voor dagopvang, activiteiten en een ontmoetingsplek zonder een onderscheid te maken tussen geloof, cultuur of afkomst.

In de voormiddag help je met allerlei technische klussen in de omgeving, afhankelijk van de noden. In de namiddag organiseer je activiteiten voor de lokale kinderen. 

Tijdens de vrije dagen zijn een uitstap naar de Plitvice meren, een duik in de lokale thermaal baden of een citytrip naar hoofdstad Zagreb aanraders!

Taakomschrijving

Het technisch werk, gebeurt in de voormiddag. Er kan dan bij een bejaarde gewerkt worden, een weg kan worden gerenoveerd, afhankelijk van de noden volgens Suncokret. Er zijn altijd 1 of 2 mensen van Suncokret die zullen helpen en die technische ervaring hebben. Het sociaal werk, dus in de namiddag, bestaat uit activiteiten met de kinderen. Dat kan een georganiseerd spel zijn, maar ook gewoon praten met de jongeren en hen aandacht geven.

Praktisch

Verblijf

In een huis van Suncokret, met één grote slaapruimte, verschillende douches en toiletten. Er is ook een keuken en een leefruimte aanwezig. Jullie moeten geen matje meenemen, want er staan voldoende bedden in de slaapzaal.

Reisgegevens

We gaan met het openbaar vervoer naar Kroatië. De heenreis is rechtstreeks met de bus van Brussel tot Zagreb (opgelet, lange busrit). De terugkeer is met de bus naar Wenen. Je blijft (ongeveer) 24 uur in Wenen (zo is er tijd om deze mooie stad te ontdekken) en van Wenen nemen we de trein naar Brussel. De overnachting in Wenen zit ook in de reis.

Prijs

  • Inbegrepen
    Internationale trein en busrit, overnachting in Wenen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen
    Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Wenen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief
    Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. De Plitivice-meren is een echte aanrader, net zoals een bezoekje aan Zagreb. Daarnaast kan je er zwemmen, kajakken, ... .

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.