Project

Vrijwilligerswerk in Kroatië

Zet je in voor de verzorging en animatie van kinderen met een beperking

In het voormalige Joegoslavië ontkende men het bestaan van mensen met een beperking. Daarom bouwde Caritas Zagreb verschillende centra waar deze mensen worden opgevangen. Een van deze centra staat in het plaatsje Brezovica, op een boogscheut van de hoofdstad Zagreb. In dit tehuis worden rond de 50 meervoudig gehandicapte kinderen tussen 2 en 18 jaar opgevangen en verzorgd. De kinderen krijgen zo een veilige plek om op te groeien en de kans om hun mogelijkheden en zelfstandigheid te vergroten. De meeste kinderen gaan het hele jaar naar school, maar tijdens de vakantie is er niet veel te doen. Sommige kinderen brengen hun vakantie door bij familie, maar de meeste kinderen blijven tijdens de lange zomer in het centrum.

Als vrijwilliger verlicht je de zeer intensieve taak van de lokale staf door mee te helpen bij de verzorging van de kinderen, eten geven en het organiseren van creatieve en ontspannende activiteiten. Je bezorgt de kinderen een fijne tijd vol nieuwe prikkels en ervaringen! 
Het intensieve werk valt niet te onderschatten, maar draagt bij aan een erg mooi en waardevol project!

OPGELET: door de delicate doelgroep kunnen ze dit jaar enkel vrijwilligers ontvangen die al volledig gevaccineerd zijn.

Taakomschrijving

De vrijwilligers helpen met dagdagelijkse taken, zoals het verzorgen van de kinderen, het eten geven, … . Daarnaast organiseren de vrijwilligers ook verschillende activiteiten voor de kinderen. 
Let op, het werk kan zwaar zijn.

Praktisch

Verblijf

De vrijwilligers overnachten in de instelling zelf (in een eigen huisje). Er zijn bedden en lakens aanwezig. Maaltijden worden bereid door het personeel, maar iedere hulp hierbij is zeker welkom. In de instelling is het gebruik van drugs en alcohol verboden, gelieve hier rekening mee te houden.

Reisgegevens

We gaan met het openbaar vervoer naar Kroatië. De heenreis is rechtstreeks met de bus van Brussel tot Zagreb (opgelet, lange busrit). De terugkeer is met de bus naar Wenen. Je blijft (ongeveer) 24 uur in Wenen (zo is er tijd om deze mooie stad te ontdekken) en van Wenen nemen we de trein naar Brussel. De overnachting in Wenen zit ook in de reis.

Prijs

  • Inbegrepen
    Internationale trein en busrit, overnachting in Wenen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen
    Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Wenen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief
    Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. De Plitivice-meren is een echte aanrader, net zoals een bezoekje aan Zagreb. Daarnaast kan je er zwemmen, kajakken, ... .

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.