Project

Vrijwilligerswerk in Kroatië

Klaar voor een inleefweek met technische taken op een ecodomein?

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Back to nature! Laat je onderdompelen in de natuur van het ecodomein te Bale, Istrië. De vriendelijke eigenaar Igor staat klaar om samen met je leeftijdsgenoten de prachtige natuurlijke rijkdom te ontdekken en beschermen. Beleef het gemeenschapsleven in de natuur: het bos onderhouden, samen koken, een kampvuur bouwen en slapen tussen de bomen.

Iedereen draagt hier zijn steentje bij om aan alle basisbehoeften te voldoen. Zo koken jullie ’s avonds samen in een primitieve keuken, gaan jullie om beurten water halen, verzamelen jullie hout om vuur te maken,...

Wederzijds respect, leven op het ritme van de natuur en terug naar de essentie (no stress, zen) vormen hier de basisprincipes en maken van dit kamp een echte inleefervaring.

Taakomschrijving
Er zijn veel verschillende taken mogelijk: het bos onderhouden, een pad aanleggen, schilderwerken,... Ook vrijwilligers die willen bouwen blijven niet op hun honger zitten: een shelter uit leem optrekken, een nieuw eco-toilet bouwen, ... Heb je zelf een voorstel dan is dit altijd bespreekbaar, Igor staat open voor nieuwe ideeën!

Vrije tijd
Je hebt na je werk in de namiddag vaak vrije tijd waarin je eigen creatieve projectjes kan uitwerken, even kan rusten, samen een gezelschapsspel spelen, naar het strand gaan ... Jullie eindigen de reis met een citytrip in Zagreb!

Foto's: Luna Vandevelde, Hanne Maenhout,...

Filmpje: Davey Van Rode

Praktisch

Programma: In de voormiddag werk je, ’s middags hou je siësta en doe je inkopen voor het avondmaal. ’s Avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend trek je eropuit en ontdek je het land.

Verblijf: Je verblijft op het domein in tentjes, met respect voor de natuur. Je zorgt zelf voor je tent, matje en slaapzak.

Maaltijden: Jullie bereiden zelf de maaltijden. Bouworde voorziet een budget.

Reisgegevens: Jullie reizen met het vliegtuig naar Zagreb, waar jullie de bus nemen tot in Bale.

Reisdocumenten: Voor Kroatië volstaat je Belgische ID-kaart.

Reisgeneeskunde: Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis B, Europese tekenencefalitis,...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO, eventuele medicatie breng je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs: Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd,...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs, extra drankjes, … . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Meer info? Stuur een mailtje naar barbara.

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen in te zamelen.