Project

Vrijwilligerswerk in Kroatië

In dit buurtcentrum wachten technische en sociale taken

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In Gvozd, een kleine gemeente nabij de grens met Bosnië-Herzegovina werd tijdens de oorlog veel vernield. Er leven zowel Serven als Kroaten, maar de onderlinge communicatie verloopt nog steeds stroef. Suncokret (zonnebloem) wil als non-profitorganisatie een antwoord bieden op het ontbreken van een gemeenschapsgevoel.

De organisatie richt zich vooral op kinderen en jongeren. Ze zorgen voor dagopvang, activiteiten en een ontmoetingsplek zonder een onderscheid te maken tussen geloof, cultuur of afkomst.

In de voormiddag help je met allerlei technische klussen in de omgeving, afhankelijk van de noden. In de namiddag organiseer je activiteiten voor de lokale kinderen. 

Tijdens de vrije dagen zijn een uitstap naar de Plitvice meren, een duik in de lokale thermaal baden of een citytrip naar hoofdstad Zagreb aanraders!

Taakomschrijving:

Het technisch werk, gebeurt in de voormiddag. Er kan dan bij een bejaarde gewerkt worden, een weg kan worden gerenoveerd, afhankelijk van de noden volgens Suncokret. Er zijn altijd 1 of 2 mensen van Suncokret die zullen helpen en die technische ervaring hebben. Het sociaal werk, dus in de namiddag, bestaat uit activiteiten met de kinderen. Dat kan een georganiseerd spel zijn, maar ook gewoon praten met de jongeren en hen aandacht geven.

Praktisch

Verblijf:

In een huis van Suncokret, met één grote slaapruimte, verschillende douches en toiletten. Er is ook een keuken en een leefruimte aanwezig. Jullie moeten geen matje meenemen, want er staan voldoende bedden in de slaapzaal.

Reisgegevens:

Een vlucht op Zagreb en dan met het openbaar vervoer naar Gvzod.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief
Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. De Plitivice-meren is een echte aanrader, net zoals een bezoekje aan Zagreb. Daarnaast kan je er zwemmen, kajakken, ... .

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.