Project

Vrijwilligerswerk in Kroatië:

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In het voormalige Joegoslavië ontkende men het bestaan van mensen met een beperking. Daarom bouwde Caritas Zagreb verschillende centra waar deze mensen worden opgevangen. Een van deze centra staat in het plaatsje Brezovica, op een boogscheut van de hoofdstad Zagreb. In dit tehuis worden rond de 50 meervoudig gehandicapte kinderen tussen 2 en 18 jaar opgevangen en verzorgd.

Als vrijwilliger verlicht je de zeer intensieve taak van de lokale staf door mee te helpen bij de verzorging van de kinderen, eten geven en het organiseren van creatieve en ontspannende activiteiten. Je bezorgt de kinderen een fijne tijd vol nieuwe prikkels en ervaringen! 
Het intensieve werk valt niet te onderschatten, maar draagt bij aan een erg mooi en waardevol project!

Taakomschrijving:

De vrijwilligers helpen met dagdagelijkse taken, zoals het verzorgen van de kinderen, het eten geven, … . Daarnaast organiseren de vrijwilligers ook verschillende activiteiten voor de kinderen. 
Let op, het werk kan zwaar zijn.

Praktisch

Verblijf:

De vrijwilligers overnachten in de instelling zelf. Er zijn bedden en lakens aanwezig. Maaltijden worden bereid door het personeel, maar iedere hulp hierbij is zeker welkom. In de instelling is het gebruik van drugs en alcohol verboden, gelieve hier rekening mee te houden.

Reisgegevens:

Een vlucht op Zagreb, aan de luchthaven worden jullie opgehaald.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief
Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. De Plitivice-meren is een echte aanrader, net zoals een bezoekje aan Zagreb. Daarnaast kan je er zwemmen, kajakken, ... .

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.