Project

Vrijwilligerswerk in Kroatië

Back to nature! Laat je onderdompelen in de natuur van het ecodomein te Bale, Istrië. De vriendelijke eigenaar Igor staat klaar om samen met je leeftijdsgenoten de prachtige natuurlijke rijkdom te ontdekken en beschermen. Beleef het gemeenschapsleven in de natuur: het bos onderhouden, samen koken, een kampvuur bouwen en slapen tussen de bomen.

Iedereen draagt hier zijn steentje bij om aan alle basisbehoeften te voldoen. Zo koken jullie ’s avonds samen in een primitieve keuken, gaan jullie om beurten water halen, verzamelen jullie hout om vuur te maken,...

Wederzijds respect, leven op het ritme van de natuur en terug naar de essentie (no stress, zen) vormen hier de basisprincipes en maken van dit kamp een echte inleefervaring.

Taakomschrijving
Er zijn veel verschillende taken mogelijk: het bos onderhouden, een pad aanleggen, schilderwerken. Maar ook vrijwilligers die willen bouwen blijven niet op hun honger zitten: een shelter uit leem optrekken, een nieuw eco-toilet bouwen, ... Heb je zelf een voorstel dan is dit altijd bespreekbaar, Igor staat open voor nieuwe ideeën!

Vrije tijd
Je hebt na je werk in de namiddag vaak vrije tijd waarin je eigen creatieve projectjes kan uitwerken, even kan rusten, samen een gezelschapsspel spelen, ...

In het weekend trekken jullie eropuit: een bezoek aan het gezellige Pula, kamperen in Rovinj, op dagtrip naar de kust en van de rotsen in de zee springen, ... het hoort er allemaal bij!

Filmpje: Davey Van Rode

Praktisch

Programma: In de voormiddag werk je, ’s middags hou je siësta en doe je inkopen voor het avondmaal. ’s Avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend trek je eropuit en ontdek je het land.

Verblijf: Je verblijft op het domein in tentjes, met respect voor de natuur. Je zorgt zelf voor je tent, matje en slaapzak.

Maaltijden: Jullie bereiden zelf de maaltijden. Bouworde voorziet een budget.

Reisgegevens: Jullie reizen met het vliegtuig naar Pula, van daar is het nog een uurtje per taxi tot aan het project.

Reisdocumenten: Voor Kroatië volstaat je Belgische ID-kaart.

Reisgeneeskunde: Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je tetanusvaccinatie, verder zijn er geen specifieke inentingen nodig. Bouworde zorgt voor een basis EHBO. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding: Je wordt verwacht op de Preparee. Tijdens deze kennismakingsdag krijg je meer info over je project en het land en leer je je reisgenoten en kampbegeleiders kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving is afgerond kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.

Meer info? Stuur een mailtje naar [email protected]