Project

Vrijwilligerswerk in Kroatië:

De vzw Omladinska UDRUGA Podum (jeugdcentrum Podum) richt zich tot de plaatselijke jongeren (en meer specifiek op sociaal achtergestelde jongeren). Ze willen de jongeren bewust maken van de verschillende mogelijkheden in hun provincie en jongeren aanzetten om zich te engageren voor de lokale vraagstukken en problemen. Dit willen ze o.a. doen via praktische opleidingen en internationale uitwisselingen in en nabij het jeugdcentrum. 

Na al enkele succesvolle bouwkampen wordt het ontmoetingscentrum verder uitgebreid.

Tijdens de vrije dagen behoren een bezoek aan de Plitvice meren, de kust en/of het Velebit gebergte, maar ook een kanotocht in de omgeving tot de mogelijkheden.

Taakomschrijving:

Het jeugdcentrum wordt verder uitgebouwd. Pleisteren, schilderen, houtbewerking, landschapsaanleg en kleine algemene renovatieklussen behoren tot je mogelijke taken.

Praktisch

Verblijf:

In enkele kamers die wel al klaar zijn (slaapzak nog meenemen), wasmachine is aanwezig. De vrijwilligers helpen met het bereiden van de maaltijden.

Reisgegevens:

Vlucht naar Kroatië en dan met openbaar vervoer naar Otocac waar je wordt opgehaald door onze contactpersoon met een minibus. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief
Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Je kan wel kosteloos blijven slapen op jullie verblijfplaats tijdens de weekends. De Plitivice-meren is een echte aanrader, net zoals een bezoekje aan Zagreb. Daarnaast kan je er zwemmen, kajakken, ... .

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.