Project

Vrijwilligerswerk in Italië:

Technisch en ecologisch werk in een Toscaanse leefgemeenschap

In het Toscaanse Grosseto ontstond in de jaren ’30 een unieke leefgemeenschap volgens de principes van gelijkwaardigheid. Ontdek hoe een 50-tal families samenleven, werken en voorzien in hun eigen behoeften.

De gemeenschap kweekt eigen groenten en olijven, maakt wijn, kaas en voorziet zelf onderwijs voor de kinderen. Geld, carrière, privébezittingen, … zijn hier ondergeschikt aan het gemeenschappelijke goed. In deze levenswijze is er meer aandacht voor elkaar, elkaars kwaliteiten en de natuur.

Hier leef en werk je met en voor deze gemeenschap. Er wachten gevarieerde technische en ecologische taken en je krijgt een unieke inkijk in het dagelijkse leven van de ‘Nomadelfianen’!

Taakomschrijving:

Heel gevarieerd werk (technisch en ecologisch) met intens contact.

Praktisch

Verblijf

Je slaapt in kleine appartementen in kamers met 3 bedden (m/v gescheiden) met gemeenschappelijk sanitair. Je eet samen met de families. Er wordt verwacht dat wie deelneemt aan dit project niet enkel praktisch werk verricht, maar zich ook inleeft in de plaatselijke bevolking. Ook respect voor de natuur is zeer belangrijk.

Reisgegevens

We gaan met de trein van Brussel naar Milaan. De volgende dag ga je verder richting het project.

Prijs

 • Inbegrepen   
  Internationale trein en busrit, overnachtingen in Milaan, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  Deze prijs is zo laag, omdat dit kamp kan rekenen op een Europees subsidiefonds.
 • Niet inbegrepen   
  Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Milaan, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
 • Sociaal tarief   
  Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte 

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.