Project

Vrijwilligerswerk in Italië

Overseas is een NGO die zich richt op kleine projecten om de ontwikkeling van landen in het zuiden te verbeteren. Ze steunen verschillende ontwikkelingsprojecten in o.a. Brazilië, Kenia, Sierra Leone, Palestina, ... 

Hun centrum in Italië, nabij de oude universiteitsstad Modena, is echter dringend aan renovatie toe. Ze willen de oude stallen ombouwen tot een vormingscentrum waar ze workshops en activiteiten kunnen organiseren (ten voordele van hun projecten).

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger ga je hier deze zomer in internationale groep (samen met vrijwilligers uit Duitsland, Oostenrijk, Nederland en/of Italië) aan de slag. Schilderwerken, meubels maken/in elkaar steken, kleine renovatiewerken, ... behoren er tot het gevarieerde takenpakket.

Praktisch

Verblijf

Jullie verblijven op het project zelf, bedden zijn aanwezig. Je helpt wel met de bereiding van de maaltijden.

Reisgegevens

We gaan met de trein van Brussel naar Milaan. De volgende dag ga je verder richting het project.

Prijs

  • Inbegrepen  
    Internationale trein en busrit, overnachtingen in Milaan, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen  
    Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Milaan, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief  
    Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte 

Corona

Bouworde neemt heel wat extra maatregelen om alles veilig en gezond te laten verlopen en het financiële risico voor vrijwilligers tot een minimum te beperken.

Check alle maatregelen in ons Bouworde & Corona-dossier

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.