Project

Vrijwilligerswerk in Italië

Allerlei werk in een gemeenschapscentrum

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

De coöperatieve A.R.A op het Italiaanse eiland Sicilië werd opgericht in 2017. Ze hebben een boerderij opgericht, waar jongeren in probleemsituaties ergens terecht kunnen en hen zinvol werk geven. De jongeren kunnen er meewerken op de velden (groenten kweken en oogsten), allerlei klusjes op de boerderij en kunnen er zo terug werken aan sociale re-integratie.

Vrijwilligerswerk:

In dit specifieke project zullen de vrijwilligers betrokken zijn bij:
Een stuk braakgrond aanpakken zodat er kan gezaaid en geoogst worden
Enkele omheiningen maken

Praktisch

Verblijf

Verblijf is normaal in gedeelde kamers, slaapzak moet je wel zelf meenemen. Voor de maaltijden gaan jullie af en toe zelf maaltijden moeten bereiden, op andere dagen wordt er voor jullie gekookt. Het verblijf is op 8 minuten van het project, het project zorgt voor het dagelijks vervoer.

Wat mee te nemen:

zaklamp, werkhandschoenen, slaapzak of lakens en kussensloop, persoonlijk medicijnen, producten tegen muggen.

Reisgegevens

Met het vliegtuig naar Italië, jullie worden opgehaald aan de luchthaven. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.