Project

Vrijwilligerswerk in Italië

Allerlei werk in een centrum voor drugsverslaafde jongeren

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

De Exodus Foundation van Cassino werd opgericht in 1990 en vangt verslaafde jongeren op (vooral drugs) om te werken aan de re-integratie in de samenleving Exodus is een educatief project dat zich richt op de persoon zelf en zijn eigenwaarde. Wij gaan heel speciaal werken in La Casciana, een onderdeel van Exodus foundation, die richt zich op samenwerken met de jongeren. La Cascina ligt in de heuvels van de gemeente Cassino op een hoogte van 35 meter en bestaat uit ongeveer 3 hectare grond, waarvan de helft is gebruikt als een gemeenschappelijke tuin.

Vrijwilligerswerk

De werkzaamheden zullen heel gevarieerd zijn:
In de tuin en de serres zal er samen met de jongeren van de gemeenschap gewerkt worden aan het onderhoud van de moestuin, oogsten van groenten, planten, irrigatie, ...
In de boerderij maken we de dierenverblijven school, kammen we de ponys, geven we ze eten, ...
onderhoud van de omgeving; maaien van gras, schoonmaken en onderhoud van de boerderij
Keuken en kantine: help de keukengroep bij het bereiden van maaltijden, schoonmaak keukenruimtes, afwas, opdienen, ... .

Werkuren zijn van 8.00 tot 12.30 uur en, tenzij anders aangegeven, van 14.30 uur tot 17.30 uur
Er zijn trainingsbijeenkomsten met onze operators en minstens één getuigenis van een van de jongens.

Praktisch

Verblijf

Je verblijft op het project, je deelt met je collegavrijwilligers een verdieping dat bestaat uit een slaapruimte (met stapelbedden), badkamers, toiletten en een leefruimte. Het project beschikt ook over een zwembad, en verschillende sportvelden.
De keuken is gemeenschappelijk en maaltijden worden samen met de jongeren van het centrum gemaakt. (Er is ook een pizzaoven :) )
Binnen de gemeenschap is er ook een bar (beheerd door de jongens van de gemeenschap) waar je een ijsje of iets fris kan drinken.
Alcohol en roken is verboden.

Reisgegevens

Een vlucht naar Napels en dan verder met de trein naar het project (bij Cassino)

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.