Project

Vrijwilligerswerk in Italië

Samenwerken in een leefgemeenschap

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Coopszenzafrontiere in Brugherio werd opgericht in 2003 en is onderdeel van een netwerk van familiegemeenschappen over heel Italië verspreid en waarvan de eerste ontstond 1978. Het basisidee is om te delen, wederzijdse steun en leven in openheid, solidariteit, gastvrijheid. De leefgemeenschap in Brugherio bestaat uit 5 gezinnen.  Ze staan voor: soberheid, opvang van behoeftige mensen, vertrouwen.

Vrijwilligerswerk

Schilderen en klein metselwerk (ondermeer constructie van een trottoir).

Praktisch

Verblijf

Je verblijft op het domein zelf. Het domein bestaat uit 5 huizen, een binnenplaats, een tuin, een grote groentetuin en een gemeenschappelijke ruimte. Jullie zullen verblijven in de gemeenschappelijke ruimte.

Reisgegevens

Een vlucht naar Milaan en dan verder met de trein naar het project (bij Monza). De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.