Project

Vrijwilligerswerk in Italië

Renovatietaken in een schildpaddenreservaat in het uiterste zuiden van Italië

In Crotone, in het Zuiden van Italië, aan de Ionische zee, werd in 2007 een voormalig gebouw van de maffia omgedoopt tot CELA, een centrum voor milieueducatie. 
Samen met de plaatselijke WWF werkt Bouworde aan de uitbouw. Eerder werd het gebouw van CELA zelf gerenoveerd en is er al een picknickplaats gebouwd. 

Vrijwilligerswerk

Jouw belangrijkste taak bestaat uit het onderhoud van de aquariums. Ook de omheining moet hersteld worden. Indien nodig wordt je ook ingezet bij het assisteren van de dierenarts en bij het verzorgen van de schildpadden.
Daarnaast zal je ook heel wat extra uitleg krijgen over de geschiedenis van de N'drangheta (de Italiaanse maffia) en zal je ook enkele leuke uitstapjes maken. Het mooie stadje Santa Severina en het Silapark zijn alvast aanraders.

Praktisch

Verblijf

Je zal op het project verblijven, je deelt per 8 een kamer. Er zijn stapelbedden aanwezig. Je helpt met de bereiding van de maaltijden.

Reisgegevens

Een vlucht naar Lamezia Terme en dan verder met de trein naar het project. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.