Project

Vrijwilligerswerk in Italië:

Technisch en ecologisch werk in een Toscaanse leefgemeenschap

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In het Toscaanse Grosseto ontstond in de jaren ’30 een unieke leefgemeenschap volgens de principes van gelijkwaardigheid. Ontdek hoe een 50-tal families samenleven, werken en voorzien in hun eigen behoeften.

De gemeenschap kweekt eigen groenten en olijven, maakt wijn, kaas en voorziet zelf onderwijs voor de kinderen. Geld, carrière, privébezittingen, … zijn hier ondergeschikt aan het gemeenschappelijke goed. In deze levenswijze is er meer aandacht voor elkaar, elkaars kwaliteiten en de natuur.

Hier leef en werk je met en voor deze gemeenschap. Er wachten gevarieerde technische en ecologische taken en je krijgt een unieke inkijk in het dagelijkse leven van de ‘Nomadelfianen’!

Taakomschrijving:

Heel gevarieerd werk (technisch en ecologisch) met intens contact.

Praktisch

Verblijf

Je slaapt in kleine appartementen in kamers met 3 bedden (m/v gescheiden) met gemeenschappelijk sanitair. Je eet samen met de families. Er wordt verwacht dat wie deelneemt aan dit project niet enkel praktisch werk verricht, maar zich ook inleeft in de plaatselijke bevolking. Ook respect voor de natuur is zeer belangrijk.

Reisgegevens

Met vliegtuig naar Pisa of Rome, vandaar met de trein naar Grosetto, dan de bus naar Nomadelfia. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.