Project

Vrijwilligerswerk in Italië

Je bouwt traditionele droge muren om de Cinque Terre te behouden

Het nationaal park Cinque Terre (UNESCO werelderfgoed) bestaat uit vijf pittoreske dorpjes langs de Ligurische kust. Veelkleurige oude huizen tegen steile rotswanden en terrasvormige wijngaarden typeren de streek. Aardverschuivingen en overstromingen bedreigen echter het typische landschap. Daar wil Tu Quoque iets aan doen.

Samen met lokale werkmannen bouw je traditionele droge muren. Zo zorg je mee voor het behoud van de streek, haar cultuur en geschiedenis.

Intussen verken je deze prachtige streek.

Praktisch

Verblijf

Je zal slapen in Convento of Reggio - in Vernazza zelf. Ook de maaltijden gaan er door (buiten lunch - dat is op het project - lunchpakket), je zal er ook meehelpen met de maaltijden. Dagelijks ga je met de bus van het project naar het werk (1,5€ per enkele trip).

Reisgegevens

Met de bus naar Pisa, dan met het openbaar vervoer naar Vernazza. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

busrit H/T, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van Pisa naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.