Project

Vrijwilligerswerk in Italië

In Reggello, in het mooie Toscane, baat de vzw Casa Cares een vormingscentrum en gastenverblijf uit. De opbrengst van dit centrum gaat naar allerlei solidariteitsprojecten. Het centrum staat bekend voor zijn duurzaamheid en respect voor het milieu. Sinds enkele jaren logeren er ook enkele asielzoekers en vluchtelingen. 

Taakomschrijving

Klein onderhoudswerk, constructie van houten voorwerpen zoals bewegwijzering en buitenspellen, tuinieren en tuinbouw.

Praktisch

Verblijf:

Verblijf is normaal in gedeelde kamers, slaapzak moet je wel zelf meenemen. Voor de maaltijden gaan jullie af en toe zelf maaltijden moeten bereiden, op andere dagen wordt er voor jullie gekookt.

Reisgegevens:

Met de bus naar Italië en van het busstation (vermoedelijk Firenze), nog verder met het openbaar vervoer.. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

vervoer H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, ontspanning, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.