Project

Vrijwilligerswerk in Italië:

In Milo, op het eiland Sicilië, helpen we bij de verdere uitbouw van een sociale boerderij. Deze boerderij wilt een soort van time-out plaats zijn waar jongeren in een moeilijke situatie terecht kunnen.

Taakomschrijving:

Het doel is de bouw van een natuurpad af te maken, ze willen het erf rond een oude verlaten boerderij ombouwen tot een speelterrein voor kinderen en volwassenen. Er moeten muren terug opgebouwd worden, banken en tafels moeten gezet worden. We gaan helpen met het planten van bessen.

Praktisch

Verblijf:

Verblijf is normaal in gedeelde kamers, slaapzak moet je wel zelf meenemen. Voor de maaltijden gaan jullie af en toe zelf maaltijden moeten bereiden, op andere dagen wordt er voor jullie gekookt.

Reisgegevens:

Met het vliegtuig naar Italië, jullie worden opgehaald aan de luchthaven. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Een vlucht heen en terug naar Italië, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, ontspanning, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.