Project

Vrijwilligerswerk in Italië:

De WWF van Crotone ondersteunt twee ecologisch vormingscentra, een reddingscentrum voor zeeschildpadden en ze beschikken over twee huisjes, gedoneerd door de overheid.

We gaan er dit jaar helpen met allerlei renovatiewerk in die huisjes (schilderen, planten van bomen), daarnaast worden jullie ook ingeschakeld in het schildpaddencentrum (poetsen van de vijvers, eten geven aan de dieren, ...),  opruimen van het strand (plastiek), ... .

De plaatselijke WWF wilt jullie ook meer informeren over de milieustrijd, de historische rijkdom van de streek en het "gevecht" met de maffia.

 

Praktisch

Verblijf

Verblijf is in de huisjes zelf, slaapzak moet je wel zelf meenemen. Voor de maaltijden gaan jullie af en toe zelf maaltijden moeten bereiden, op andere dagen wordt er voor jullie gekookt.

Reisgegevens

Met het vliegtuig naar Italië, jullie worden opgehaald aan de luchthaven. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.