Project

Vrijwilligerswerk in Italië:

De cooperatieve A.R.A op het Italiaanse eiland Sicilië werd opgericht in 2017. Ze hebben een boerderij opgericht, waar jongeren in probleemsituaties ergens terecht kunnen en hen zinvol werk geven. De jongeren kunnen er meewerken op de velden (groenten kweken en oogsten), allerlei klusjes op de boerderij en kunnen er zo terug werken aan sociale re-integratie.

Taakomschrijving:

Een stuk braakgrond aanpakken zodat er kan gezaaid en geoogst worden.
Bouw hekken en hekken

 

Praktisch

Verblijf

Verblijf is normaal in gedeelde kamers, slaapzak moet je wel zelf meenemen. Voor de maaltijden gaan jullie af en toe zelf maaltijden moeten bereiden, op andere dagen wordt er voor jullie gekookt.

Reisgegevens

Met het vliegtuig naar Italië, jullie worden opgehaald aan de luchthaven. De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, bijkomende verzekering.

  • Niet inbegrepen

Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), persoonlijke medicatie en inentingen.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.