Project

Vrijwilligerswerk in IJsland:

Je ruimt de kustlijn van een klein eiland op en onderhoudt er wandelpaden

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Viðey is een populaire bestemming tijdens de zomer onder IJslandse en buitenlandse bezoekers. Je helpt bij het onderhoud van dit kleine onbewoonde eiland nabij Reykjavík. Na een druk toeristisch seizoen ruim je er de kustlijn op. 

Daarnaast onderhoud je de wandelpaden. Goed onderhouden paden zorgen ervoor dat mensen het gebied kunnen bezoeken zonder het te beschadigen en dit belangrijke werk helpt ook om de veiligheid voor bezoekers te verbeteren. 

Afhankelijk van de voortgang van het project, zijn er nog bijkomende taken mogelijk zoals tuinwerk en/of het controleren en repareren van tuinmeubilair.

Zo bereid je het eiland mee voor op het herfst- en winterseizoen. 

Intussen ontdek je de mythische landschappen van IJsland en misschien bewonder je zelf het noorderlicht!

Praktisch

Reisgegevens

Vliegen op Reykjavik, jullie worden opgehaald aan de luchthaven.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug naar Reykjavik, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering, transport naar project.

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Het project kan wel enkele voorstellen doen voor de vrije tijd. 

Mee te nemen

  • slaapzak
  • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
  • warme kleren (het is buitenwerk en het kan al beginnen koud worden).
  • zaklamp / regenjas
  • toiletgerief / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.