Project

Vrijwilligerswerk in IJsland:

Onderhoud van de Kjölur wandelweg (in de Highlands van IJsland):

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

In samenwerking met de organisatie Seeds steunen we verschillende projecten in de highlands van IJsland, in het centrum van het land. We zullen er vooral technische en ecologische taken doen op de bekende Kjölur wandelweg. Na een druk toeristisch seizoen zijn er immers heel wat beschadigingen. Als vrijwilliger maak je verschillende trekkershutten klaar voor de winter en er wacht ook schilderwerk. Daarnaast werk je mee aan het onderhoud van de wandelpadden, verwijder je afval en zorg je, waar nodig, voor herbeplanting.

Een unieke manier om de mythische landschappen van IJsland te ontdekken!

Verblijf

Jullie verblijven in een berghut, slapen in een dorm op matrassen op de grond. Een slaapzak moet je zelf meenemen. Het verblijf is back to basic. Je verblijft in een geïsoleerd gebied te midden van de prachtige natuur op een boogscheut van de  Hofsjökull gletsjer.

Praktisch

Reisgegevens

Vliegen op Reykjavik, jullie worden opgehaald aan de luchthaven.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug naar Reykjavik, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering, transport naar project.

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Het project kan wel enkele voorstellen doen voor de vrije tijd.

Mee te nemen

  • slaapzak
  • werkkledij (stevige, waterdichte schoenen, zoals stapschoenen, werkhandschoenen)
  • warme kleren (het is buitenwerk en het kan al beginnen koud worden).
  • zaklamp / regenjas
  • toiletgerief / persoonlijke medicatie
  • verzekeringspapieren

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.