Project

Vrijwilligerswerk in IJsland:

Help je mee bodemerosie te bestrijden?

Dit seizoen strooit het Coronavirus jammer genoeg roet in het eten. Je kan momenteel enkel nog inschrijven voor een vrijwilligersreis in eigen land. Minder ver… maar daarom niet minder divers! Check alle resterende plekjes op onze website.

Eind november staat de lancering van ons nieuwe aanbod voor 2021 gepland. Hou dus zeker onze websitenieuwsbrieffacebookpagina of Instagramaccount in de gaten.

Meer over de annulatie van onze bouwkampen buiten België

Samen met de organisatie Seeds helpen we in de omgeving van Reykjavik bodemerosie bestrijden.  Via het planten van nieuwe bomen, planten, … tracht je het erosieproces te stoppen en het natuurlijke ecosysteem te versterken. Bemesten, planten van bomen, oude hekken verwijderen en het resultaat van eerdere herbeplantingsprojecten observeren, … behoren tot jouw takenpakket.

Je werkt buiten, in weer en wind, maar ook op prachtige locatie in de vulkanische gordel van IJsland.
Tijdens vrije momenten volg je bv. een van de vele wandelroutes, ga je zwemmen in een heetwaterbron of ga je walvisspotten, …

Taakomschrijving:

Herbeplanting vooral door gebruik te maken van organisch materiaal (bomen en planten), verwijderen van oude hekken. Het werk kan zwaar zijn, maar is heel hard nodig.

Praktisch

Verblijf:

Jullie zullen verblijven in een school. Seeds zorgt voor matrassen, je zal wel zelf voor een slaapzak moeten zorgen. Je kan gratis gebruiken maken van het plaatselijk zwembad. Je zal zelf de maaltijden bereiden.

Reisgegevens:

Vliegen op Reykjavik, jullie worden opgehaald aan de luchthaven.

Prijs

  • Inbegrepen

Vlucht heen en terug naar Reykjavik, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering, transport naar project.

  • Niet inbegrepen
Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, ontspanning, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Vrije tijd:

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs.  Het project kan wel enkele voorstellen doen voor de vrije tijd. 

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.